SASTAMALA 2021 – 2025

Hieman ennustetta ja tavoitteita

  • Uusi valtuusto pääsee heti laatimaan taas kaupungin strategiaa. Uusi onkin tarpeen koska viime laadinnan jälkeen on kuntien pelikentälle tulee uusi iso peluri Sote.
  • Sotepuolen investoinnit pidetään edelleen tekemättä
  • Investoinnit kohdistetaan pääosin kouluihin (Varila tehty ja sitten Uotsola).  Uotsolan hankesuunnitelma tulee keväällä 2022 valtuustoon. Sylvään taitotalo ja Kiikka ovat jonossa. Kiikan päiväkoti on jo jatkoajalla.
  • Puistokatu – Pororanta  Tässä on homma menossa ja vajaa 50 v vanha kaava saadaan museoon. Valtuusto ja hallitus kiirehtivät ja hyvä näin. Josko se uimahalli vihdoinkin saadaan naulattua johonkin.
  • Kun Soteen liittyvä lainsäädäntö on edelleen auki, kaupungin on syytä pidättäytyä tämän puolen asioista?  Tämä on pahemman luokan soppa kun idealismi ja osaamattomuus ohjaavat maan hallituksen toimintaa tässä vatuloinnissa. Kyllähän tämä koko Sote voi vielä mennä nurin.
  • Kaavoitus; Häijään asuntoalue on kaavallisesti hallinnassa. Mouhijärven – Häijään – Salmin  yleiskaava hyväksytty. . Patrian alueen teollisuuskaava on tehty. Huiskon lisäkaava ja keskustan sekä meijerin alueen kaavat menossa. Asemanseudulle kaava seisoo kun on muita kiireitä. Karkun keskustan myös ja lisämaanosto mahdollistaa lisäkaavan alueelle. Tulee lisää päivityksiä eri kohtiin varsinkin Vammalan keskusta-alueelle. Kaavoitus tarvitsee lisää käsiä ja tulevan lautakunnan on tehtävä aktiivista kaavoituksen aikatauluseurantaa.
  • Sastamalan Lämpö oy ja kaukolämpölaitos ; Vammalan keskustan kaukolämpö on Pirkanmaan halvinta ja tehdään täysin uusiutuvilla polttoaineilla. Kaukolämpöyhtiön ”erikoisuus” on että lämmön myyjä istuu lämmön ostajan hallituksessa! On lievästi haasteellinen tilanne ja hankaloittaa yhtiön kehitystä. Sastamalalle tulee eteen tulevalla kaudella päätös, mitä tehdään Asemakadulla olevien voimaloiden lunastusasiassa. Itse kannatan lunastusta ja koko kaukolämpöpuolen arviointia. Pitää myös ”ennustaa” miten kaukolämpö tehdään parinkymmenen vuoden päästä. Kokonaisuudessa Sastamala tarvitsee asiantuntija-apua, jota kyllä löytyy isoista energiapuoleen erikoistuneista insinööritoimistoista.
  • Käytännössä kaupunginjohtajan sanoin; Tehdään oikeita asioita ja oikein

Vastaa