Tavoitteitani valtuustokaudella 2012-16 ja miten meni

Nykyisen valtuustopaikan uusinta

Valtuusto päättää nykyisin hyvin vähän asioita mutta isoja ja tärkeitä asioita. valtuusto linjaa kaupungin toiminnan. Budjetti on isoin päätösasia sekä mm. kaupunginjohtajan ja Erjon Jaskan seuraajan valinta. Näillä ratkaistaan isoja suuntaviivoja  tuleville vuosille.

Paikka rakennus – tai tekn. lautakuntaan

Näiden kautta pääsee vaikuttamaan investointeihin. Tulevalla valtuustokaudella vaihtuu sekä teknisen, että rakennuspuolen johtava kaupungin virkamies. Silloin tarvitaan luottamusmiesten osaamista. Rakennuslautakunnan puheenjohtajuus jatkui kun haluttiin virkamiesmuutoksen ajaksi rauhoittaa lautakuntatyö ja ohjata muutosta.

Puheenjohtajana, jota olen tehnyt 8 vuotta, pystyy vaikuttamaan hyvin hankevalmisteluun.

Yksityistieasiat. Avustusten määrärahat pidettävä vähintään nykyisinä (Tekn. lautakunta). Käytännössä on toteutunut, mutten ole ollut mukana.

Kylien tonttitarjonnan aktivoiminen

Tukea käynnistykseen ja koordinointia kaupungin toimesta. Ei ole toteutunut. Vesi ja viemäriverkko näyttää välillisesti ohjaavan haja-asutusalueiden rakentamista.

Tasapuolinen kohtelu kunnan eri alueille

Keskustapuolue on toiminut tämän mukaan nykyisenkin valtuusto. On toteutunut.

Vanhusten asiat

Luvatut investoinnit ja hoitohenkilöstön lisäykset tehdään. Kotipalvelut hoidetaan kunnolla. Tässä on pahiten mennyt pieleen. Kiikan vanhainkotiasia jäi toteutumatta kun heti aluksi homma ei lähtenyt liikkeelle. Selvä vetovastuu hankkeesta puuttui, määrärahoja rakentamiseen ei esitetty 2015. Nyt asialla vatuloidaan.

Häijää ja Stormi

Kaavoitusta ja tontteja. Stormissa jo alkamassa.  Kv. liikenneväylän voisi jatkaa Stormin läpi.Stormin kaava lainvoimainen, Häijäässä pieni alue. Kaavoitus kulkee Sastamalassa ilman aikatauluja eli touhu on ohjaamatonta.

Keskusta-alueen palvelutarjonnan ja viihtyvyyden kehitys

Torialue / pysäköinti (10-korttelin rakentaminen tuo paineen ratkaista asia). Meijerin alue ja rautatieaseman tontin suunnittelu loppuun.10-kortteli saatu alkuun ja rautatieaseman seulu lähes valmis.

Jätevesineuvonta

Kunnalta edellytetään tämän palvelun hoitoa. Oma osaamiseni voisi olla käytössä jossain muodossa jos halutaan. Illon vesihuolto-osuuskunta ja muutamat yksityishenkilöt ovat käyttäneet apuani.

Kiikoisten ABC:n alueen kehitys ja markkinointi

Alue on lähes sijainniltaan vastaava kuin Häijää Porista katsoen. Tonttireserviä löytyy ja liikenneyhteydet kunnossa. Kehityksellä turvataan Kiikoisten palveluja ja koulun säilyminen. Markkinointia tarvitaan edelleen

 

Toimintatapojani en lupaa muuttaa eli tulevallakin kaudella

  • tarkkaa taloudenpitoa
  • äyrikuri ja euroseuranta
  • uudistuksia kaupungin toimintatapoihin
  • kilpailutus (ei osata, tavoitteet epäselvät, on tarvinnut auttaa)
  • lähiruoka kaupungin laitoksiin (kuten Raumalla)
  • ammattitaitoa ja asukaslähtöisyyttä päätöksentekoon
  • 30 vuotta työelämässä on opettanut asioita
  • tunnen hyvin kaupungin organisaation toiminnan 12v lautakuntakokemuksella
  • asukaslähtöisyys

Oikeastaan tuo lähiruoka on edelleen vaiheessa. Muuten listan linja on pitänyt.